.::Wolf Warriors Forum::.

Sajt o raznim igricama
 
PrijemPortalliKalendarGalerijaČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 KATHRYN JANEWAY- Voyager

Ići dole 
AutorPoruka
Gigatino
Administrator
Administrator
avatar

Broj poruka : 291
Godina : 24
Datum upisa : 29.03.2007

PočaljiNaslov: KATHRYN JANEWAY- Voyager   Čet Mar 29, 2007 8:05 pm

Puno ime: Kathryn Janeway
Vrsta: Čovjek
Spol: Ženski
Godina rođenja: 20. Svibanj (? g.)
Mjesto rođenja: Indiana, Zemlja
Roditelji: Edward i Gretchen Janeway
Braća i sestre: Jedna sestra
Čin: Admiralica
Zanimanje: Admiralica u Stožeru Zvjezdane flote, prije kapetanica USS Voyagera
Djeca: Nema
Bračni status: Neudata (jednom zaručena)
Glumi je: Kate Mulgrew

Kathryn Janeway je u povijest ušla kao kapetanica federacijskog broda Voyager. Ona je bila prva federacijska kapetanica koja je uspješno dospjela u kvadrant Delta i tamo stupila u prvi kontakt sa iznimno mnogo vrsta i civilizacija. Dosad je taj rekord držao kapetan Kirk.

Janeway je rođena 20. svibnja 2342. godine, u gradiću Bloomingtonu, u Indiani. Njezin otac je bio Flotin admiral, a imala je i sestru imenom Phoebe. Janeway je odrasla na farmi svog djeda u Indiani. Najdraže jelo još od djetinjstva joj je kunić. Kada joj je bilo 12 godina, izgubila je u teniskom meču, i prestala igrati tenis, sve do 2373. godine, kada ga je ponovno odlučila igrati. Ima iskustava i u vaterpolu. Nikada nije voljela ići na kampiranja u prirodu, jer je bila dijete 24. stoljeća. Voljela je glazbu, ali nikad nije naučila svirati nijedan instrument. Kao maloj, uzor joj je bila pilotkinja Amelia Earhart. Amelia Earhart joj je bila poticaj da uđe u Flotu. Bila je duboko pogođena očevom smrću, kada se 2358. godine utopio u vodi pod ledom Tau Cetija 1.

Tijekom ranih 2360-ih, Janeway je služila na Al-Bataniju (Excelsior klasa) pod zapovjedništvom kapetana Owena Parisa. Dok je bila na jednoj misiji tijekom graničnih sukoba Federacije i Kardasijanaca, spasila je život ranjenom kardasijskom vojniku. Janeway je prvi put upoznala Tuvoka 2363. godine, kad je postala kapetanica broda Billingsa (Constellation klasa). Tuvok ju je, nakon prvog zadatka, iskritizirao pred trojicom admirala, jer nije točno slijedila zadane upute. Nakon toga, oni su postali prijatelji.

2371. godine, Janeway je dobila zapovjedništvo nad Voyagerom. Prvi zadatak Voyagera je bio da nađe makijski brod koji je zadnji put viđen u Pustinji. Kada je ušao u pustinju, Voyager je zahvatila energijska vrpca koja ga je odbacila u kvadrant Delta 70,000 svjetlosnih godina daleko od Federacije, zajedno sa makijskim brodom. Janeway je uskoro saznala da ih je ovamo dovelo biće zvano Skrbnik. Skrbnik se približavao smrti, pa je tražio jedinku prikladnu za razmnožavanje. Skrbnik je rekao Janeway, kako su on i još jedno biće kao on, koje ga je napustilo prije nekoliko stoljeća, slučajno uništili planet Okampa, pa je biće ostalo kod planeta da se brine o Okampama. Nakon Skrbnikove smrti, Janeway je, po njegovoj molbi, uništila Mrežu, postaju u kojoj je biće živjelo kako ne bi dopala u ruke Kazonaca, koji bi ju upotrijebili protiv Okampa. Nakon što su Kazonci uništili makijski brod, Makiji su prešli na Voyager, i postali su Flotini časnici. Čak je i makijskog kapetana Chakotayja postavila za prvog časnika. Pred kapetanicom je bio težak zadatak da zbliži Flotinu sa makijskom posadom, na putu kući, koji bi trajao 75 godina pri maksimalnoj brzini. Tijekom njezinih prvih dana u Delti, Janeway je upoznala Talaksijanca Neelixa i Okampu Kes i dopustila im je da postanu članovi posade na Voyageru.

2372. godine ona i Chakotay su se zarazili smrtonosnim virusom, pa su morali ostati na jednom planetu koji je sprječavao djelovanje virusa. Nakon nekoliko tjedana, Voyager je doveo vediensku fizičarku Danaru Pel, koja im je donijela lijek. Tijekom boravka na planetu, Janeway i Chakotay su postali još veći prijatelji. Na jednom planetu Voyager je sreo ljude koje su oteli tuđinci u 20. stoljeću kako bi im služili, no ljudi su im se oduprli. Među njima je bila i Amelia Earhart, Janewayičin uzor u mladosti.

Tijekom slobodnog vremena, Janeway je provodila vrijeme u holodeku, sudjelujući u gotičkoj romantičnoj holonoveli. Vrijeme u holodeku je provodila i družeći se sa Leonardom da Vincijem. Najviše voli piti kavu i jesti sladoled od kave. Nije bila vična kuhanju, pa bi joj i replicirana jela užasno ispala. Bila je zaručena za Marka Johnsona, no on se oženio, dok je ona bila u kvadrantu delta. Kada su Voyager napali makrovirusi, Janeway i doktor su ih pobijedili i spasili posadu. Kada je Q htio imati dijete s njom, nagovorila ga je da ima dijete sa svojom Q, i tako je završio građanski rat u Q-kontinuumu.

2373. godine, Voyager je otkrio dio borgovskog teritorija, sa ništa ili malo aktivnosti Borga. To su područje nazvali Sjeverozapadni prolaz. Kasnije je otkriveno da Borg izbjegava to područje, zbog velikog udjela kvantnih singularnosti. Pomoću tih singularnosti ih fluidnog svemira je u naš dolazila Vrsta 8472, rasa moćnija od Borga, koja je, nakon Borga, odlučila pokoriti galaksiju. Unatoč Chakotayjevom protivljenju i kršenju federacijskih zakona, Janeway je sklopila privremeni savez sa Borgom. Ako Borg Voyageru osigura siguran prolaz kroz njihovo područje, ona će pomoću novog bio-oružja, koje je izumio Doktor, baziranog na nanosondama, uništiti par biobrodova Vrste 8472, tako da se povuku u svoj svemir. Nakon što je plan uspio, Borg je Sedmoj od Devet, koja je bila posrednik između Voyagera i Borga, naredio da dovede Voyager dublje u borgovski svemir, kako bi ga asimilirali. Voyager je uspio pobjeći Borgu, ali je na brodu ostala Sedma od Devet. Nakon što je Doktor izvadio iz nje većinu borgovske tehnologije, Janeway ju je odlučila vratiti ljudskoj prirodi i osjećajima. Janeway je ugrozila posadu i brod kada je Sedmu oteo Kolektiv, ali ju je uspjela spasiti.

Bila je privremeno asimilirana kako bi pomogla pokretu radilica koje su se odvojile od Borga, i nastanile u virtualnom okolišu zvanom Unimatrica 0. Kada su Kvarci oteli posadu i izbrisali joj pamćenje, kako bi bila radna snaga na njihovom planetu, Janeway se zaljubila u radnika Jaffena. Međutim, Doktor, Harry Kim i Chakotay su spasili posadu.


2378. godine Janeway je vratila Voyager u kvadrant Alfa pomoću admiralice Janeway iz 2404. godine, koja se vratila u prošlost kako bi Voyageru skratila put kući. Admiralica je donijela tehnologiju ablativnog oklopa i transfazna torpeda. Pomoću te tehnologije, Voyager je ušao u maglicu u kojoj su bili transwarp kanali kojima je Borg putovao u bilo koji dio galaksije. Voyager je pomoću napredne tehnologije uništio nekoliko kocaka, i ušao u transwarp kanal koji vodi u kvadrant Alfa, dok je admiralica uništila borgovski kompleks transwarp kanala i poginula. Za Voyagerom je krenula jedna kugla u namjeri da ga uništi. Kada je izišla iz kanala u kvadrant Alfa, kod Zemlje, čekala ju je sakupljena flota brodova, pod zapovjedništvom admirala Parisa. Međutim, Voyager je iznutra uništio kuglu, i tako napokon došao u alfu.

2379. godine kapetanica Janeway je promaknuta u admiralicu i dobila posao u stožeru Zvjezdane Flote. Iste će godine narediti Enterpriseu-E da pođe do planeta Romula, po zahtjevu novog pretora Shinzona.


Kronologija ukratko

2334. - Janeway je rođena
2349. - Upisuje Akademiju Zvjezdane flote
2353. - Diplomira na Akademiji
Tijekom 2360-ih - služi kao znanstvena časnica na federacijskom brodu Al-Batani pod
kapetanom Owenom Parisom
2363. - Dobiva zapovjedništvo nad brodom Billings gdje upoznaje Tuvoka
2366. - Dobiva zapovjedništvo nad brodom Bonestell
2371. - Dobiva zapovjedništvo nad brodom Voyager
2371. - Tijekom prve misije u kojoj je Voyager poslan da pronađe nestali makijski brod, biće pod nazivom Skrbnik prebacuje Voyager u delta kvadrant. Janeway doznaje da je Skrbnik nesretnim slučajem uništio matični planet vrste Ocampa, te sada štiti njihovu koloniju na planetu nedaleko svoje Mreže. Skrbnik je na izmaku snaga i traži kompatibilni DNK kako bi mogao dobiti potomka koji će nastaviti njegovo djelo. Iz tog razloga je doveo Voyager i makijski brod. Skrbnik ne uspijeva i nakon njegove smrti Janeway uništava njegovu mrežu kako bi onemogućila Kazoncima da je zauzmu i unište Ocampe. Uništenjem Mreže Janeway eliminira i jedini način brzog povratka u alfa kvadrant. Posada makijskog broda priključuje se posadi Voyagera
2373. - Uvučena je u rat između Borga i vrste 8472 (borgovska oznaka vrste), te sklapa savez sa Borgom, prvi savez između Federacije i Borga
2374. - Nakratko gubi zapovjedništvo nad Voyagerom od strane Hirogenaca
Iste godine otkriva česticu omega te poduzima korake za njeno uništenje
2375. - Sklapa mirovni sporazum sa Vrstom 8472
2377. - Nakratko je asimilirana od strane Borga
2378. - Koristi Borgovski transwarp prijenosnik kako bi vratila Voyager u Federaciju
U okršaju s Borgom uništava transwarp čvorište, Borgov centralni neksus te Borgovsku kraljicu


Kate Mulgrew

Kate Mulgrew je glumila Kathryn Janeway, kapetanicu federacijskog broda Voyager. Bila je prva ženska kapetanica u nekom serijalu 31-godišnje franšize Zvjezdanih Staza. Kate je odrasla u gradiću Dubuque, u Iowi, kao najstarija kćer u osmočlanoj obitelji. Dom je napustila u 17. godini i otputovala u New York da studira glumu. Diplomirala je na newyorškom sveučilištu, i zaposlili su je na konzervatoriju Stelle Adler. Kate je prvi put glumila Mary Ryan, u dnevnoj drami ABC-a, ''Ryan's Hope'' (posao je trajao dvije godine). U 23. godini, glava NBC-a, Fred Silverman, joj je ponudio ulogu u seriji 'Kate Columbo', što je ona prihvatila. Kate je igrala ulogu žene jednog od najslavnijih detektiva na TV-u, poručnika Columba. Nakon dvije sezone, zbog loše gledanosti, snimanje serije je prekinuto.

Postala je zvijezda nakon što je snimila nekoliko filmova, uključujući i 'Love Spell: Isolt of Ireland' sa Richardom Burtonom i 'A Stranger is Watching' sa Ripom Thornom. Putovala je Europom snimajući ABC-jevu seriju 'The Manions of America' sa Pierceom Brosnanom. Također je glumila i u filmu 'Baci mamu iz vlaka' sa Dannyjem DeVitom i Billyjem Crystalom. Glumila je i nekoliko puta u seriji 'Kafić Uzdravlje'. Osvojila je nagradu The Tracey Humanitarian, za ulogu alkoholičarke u jednoj epizodi serije Murphy Brown. 1998. g. je dobila nagradu Golden Satellite, a dobila je i nagradu Saturn na 24. godišnjoj dodijeli. Sada živi u Los Angelesu sa mužem Timom Haganom, i dva sina, Ianom i Alexanderom.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://wolfwarriors.niceboard.com
 
KATHRYN JANEWAY- Voyager
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
.::Wolf Warriors Forum::. :: Igrice :: Star Trek-
Skoči na: