.::Wolf Warriors Forum::.

Sajt o raznim igricama
 
PrijemPortalliKalendarGalerijaČesto Postavljana PitanjaTražiLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupi

Delite | 
 

 Informacije: Sedma od Devet

Ići dole 
AutorPoruka
Gigatino
Administrator
Administrator
avatar

Broj poruka : 291
Godina : 25
Datum upisa : 29.03.2007

PočaljiNaslov: Informacije: Sedma od Devet   Čet Mar 29, 2007 8:07 pm

Puno ime: Sedma od Devet, tercijarni dodatak unimatrice 01 (ljudsko ime Annika Hansen)
Vrsta: Čovjek (nekad borgova radilica, dio usadaka je ostao)
Spol: Ženski
Zvjezdani nadnevak rođenja: 25479
Mjesto rođenja: Federacijska kolonija Tendara
Roditelji: Magnus i Erin Hansen
Završni čin: Nema čin
Zanimanje: Nema formalno zaduženje, astrometrija
Bračni status: Neudata
Glumi je: Jeri RyanSedma od Devet, tercijarni dodatak Unimatrice 01, je bivša radilica. Pravog imena Annika Hansen, rođena je 24. lipnja 2348. godine u koloniji Tendara.

Kao mala, Annika je često boravila sa svojom tetom Irene Hansen. Najdraža hrana su joj bile jagode, a boja crvena. Njeni roditelji, Magnus i Erin Hansen, su bili znanstvenici sa teorijom o postojanju Borga. Federacija je dopustila Hansenima da uzmu USS Raven, malu dalekometnu letjelicu, kako bi njome mogli istraživati Borga. 2354. godine su krenuli, te poveli sa sobom i 6-godišnju Anniku. Proveli su mnogo vremena u Ravenu, loveći Borga. Nakon nekog vremena, Hanseni su naišli na Borga i prikupili mnogo podataka o Kolektivu. Međutim, 2356. godine istraživanju je došao kraj, kada je Borg opazio Hansene i asimilirao ih.


Život u kolektivu

Sedma je provela ostatak djetinjstva kao borgovska radilica. Osobno je asimilirala pripadnike ljudi, Klingonaca, Ferengija, Bajoranaca i Kardasijanaca. 2368. Sedma se, zajedno sa radilicama u njezinoj unimatrici, srušila na planet u kvadrantu Delta. Ostale radilice, koje su bile asimilirane kao odrasli, počele su se prisjećivati svojih identiteta jer su bile odvojene od kolektiva. Sedma je bila uplašena, jer nije znala za drugi život osim kao radilica. Povezala se sa ostalim radilicama u privremeni kolektiv da im potisne identitete. Uskoro je Borg pronašao unimatricu i ponovno ih spojio sa kolektivom.


Dolazak i život na Voyageru

Tijekom kratkog rata između Borga i Vrste 8472, Voyager se našao između dvije zaraćene strane. Kapetanica Janeway, u namjeri da zaštiti posadu od Borga, sklopila je savez sa Borgom ponudivši mu prilagođene nanosonde koje bi uništile Vrstu 8472. Kolektiv je dodijelio Sedmu da radi sa Janeway i Tuvokom, nakon što su oni odbili privremenu asimilaciju radi bolje komunikacije. Sedma i još radilica su Voyager nadogradili borgovskom tehnologijom kako bi Voyager mogao pružiti otpor Vrsti 8472. Kapetanica Janeway je bila ozlijeđena, pa je zapovjedništvo prepustila Chakotayu. Sedma je pokušala prekršiti dogovor, što je Chakotaya prisililo na dekompresiju skladišta, koje su ona i još radilica asimilirali. Sedma je bila jedina koja je preživjela dekompresiju. Kad se Janeway vratila na zapovjedničko mjesto, Sedma je iskoristila borgovsku tehnologiju da prilagodi Voyager za napad na Vrstu 8472. Otvorila je kvantnu singularnost u fluidni svemir i ispalila torpedo sa prilagođenim nanosondama, kobnim za Vrstu 8472, koja je sada bila ranjiva. Nakon što su brodovi Vrste 8472 pobjegli natrag u fluidni svemir pred novostvorenom opasnošću, Sedma je pokušala uspostaviti kontakt sa Kolektivom i asimilirati Voyager. Chakotay, koristeći iskustvo koje je stekao od radilica odvojenih od Borga, uspio je slomiti Sedminu vezu sa Kolektivom. Janeway je odlučila zadržati Sedmu na brodu, a Doktor joj je počeo uklanjati usatke.

Pošto više nije bila radilica Sedma je mogla jesti, a prvo jelo koje je okusila nakon povratka iz kolektiva bio je Neelixov chadre'kab.

Sedmoj je prelazak na ljudskost bio težak. Morala je prihvatiti da je odvojena od Kolektiva. Pomogla je posadi da ukloni borgovske komponente ugrađene u Voyager, ali je čekala prvu priliku da se javi Kolektivu. Kes ju je u tome spriječila, a Doktor joj je uklonio većinu usadaka. Neke usatke joj je ipak morao ostaviti u tijelu, jer su bili važni za funkcioniranje njezina tijela. Zbog toga se morala regenerirati svaki dan u borgovskoj ostavnici u skladištu. Dana joj je posebna odora i komunikacijski prevoditelj. Nije željela koristiti svoje pravo ime, Annika Hansen, nego je preferirala da ju zovu Sedma od Devet ili jednostavnije, Sedma.

Kao bivša radilica Sedma je imala prednosti nad običnim ljudima. Njezin vid je bio superioran zahvaljujući očnom usatku, imala je eidetsko pamćenje i nadmoćnu fizičku snagu. Bila je otpornija na ozljede i mnoge vrste zračenja, uključujući kronitonsko i subnukleonsko, ali njezini usadci nisu mogli podnositi sintehol i nije bila otporna na neke vrste telepatskih utjecaja.

Kratko nakon što se Sedma odvojila od Kolektiva, Voyager je prolazio kroz bomarski svemir, gdje se na jednom planetu nalazila olupina Ravena. Borgovski signal na Ravenu je još bio aktivan, pa je Sedma, privučena signalom, ukrala šatl i pošla na planet. Kada je tamo došla, prisjetila se svoje asimilacije.


Tehnološka postignuća na Voyageru

Tijekom prvih mjeseci na Voyageru, Sedma je posadi u strojarnici pomogla da poboljšaju warp pogon i pomogla pri ugradnji transwarp zavojnice, no pokušaj nije uspio. Sedma je, zajedno sa Harryjem dizajnirala i izgradila astrometrijski laboratorij. Laboratorij je postao važan Voyagerov dodatak i mjesto gdje je Sedma na dužnosti provodila najviše vremena. Koristeći astrometrijski laboratorij, Sedma je otkrila hirogensku komunikacijsku mrežu i iskoristila ju da pronađe brod Prometheus 2374. godine. Ovo je kasnije omogućilo Voyageru da povremeno prima poruke iz kvadranta Alfa. Kada su poruke počele redovito stizati svakog mjeseca, Sedma je pomogla u poboljšanju deflektora. Razvila je tehniku da nanosonde koristi kako bi oživjela osobu koja bi bila mrtva nekoliko minuta. To je bilo upotrijebljeno na Neelixu 2374. godine. Tim pod vodstvom Sedme je iskoristio borgovsku tehnologiju kako bi zarobio i uništio molekulu omega. Molekule su se prije uništenja stabilizirale, a Sedma je bila jedini svjedok tog, za nju, savršenog događaja. 2375. Sedma je bila dio tima koji je izgradio Delta Flyer. Pomogla je i u ugrađivanju kvantno-mlaznog pogona 2375. godine. Za vrijeme kratkog korištenja pogona pri povratku u Alfa kvadrant, bila je veza između Voyagera i Delta Flyera. Kada je prekinuta veza između dvije letjelice, Sedma je primila signal iz budućnosti, pomoću čijeg je sadržaja spriječila uništenje Voyagera.

2376. Sedma je razvila poboljšanja na njezinoj ostavnici, tako da može obrađivati Voyagerove informacije i dok se regenerira. Zbog toga je degradirana učinkovitost njezinih senzora, pa je otkrila da gravitonski katapult, koji je gradio tuđinac Tash, ima tetrionski reaktor sličan onom sa Skrbnikove mreže. Međutim, velika količina podataka je preopteretila njezine moždane usatke. Počela je izmišljati sulude zaključke koji se tiču Voyagerove misije. Uvjerila je Chakotaya da je Voyagerova prisutnost u Delti namjerna i uvod u združenu federacijsko-kardasijsku invaziju, a kapetanici Janeway je rekla da Chakotay pokreće pobunu Makija, koristeći Skrbnikovu tehnologiju, te da želi izvesti napade na federacijske i kardasijske mete. Počela je vjerovati da je Voyager poslan u Deltu kako bi ju odveo iz Kolektiva i da bi ju u kvadrantu Alfa analizirali i rastavili na komade. Pobjegla je Delta Flyerom, ali ju je Janeway uvjerila da je ostavnica na njoj uzrokovala kvarove, i da je urota laž. Sedma se vratila na Voyager i vratila ostavnicu u prvotno stanje.

Rane 2377. Voyageru je iz Alfe poslana holografska verzija Barclaya. Hologram je bio programiran sa informacijama o korištenju geodetskog pregiba kako bi se Voyager vratio u kvadrant Alfa. Zapravo su program presreli i reprogramirali Ferengiji koji su se željeli domoći Sedminih nanosondi i zaraditi na njima, prodajući ih. Iako je holo-Barclay tvrdio da će promjene na štitovima zaštititi Voyager, Sedma je uskoro otkrila da ih holoprogram vara. Prije nego je prijevara otkrivena, Barclay je oteo Sedmu i teleportirao se u kapsulu za spašavanje, pokušavajući doći do ferengijskog broda koji je čekao na drugoj strani. Oboje su teleportirani nazad na Voyager, a ferengijski brod je uhitila USS Carolina.


Poslednji izmenio dana Uto Apr 03, 2007 3:47 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://wolfwarriors.niceboard.com
Gigatino
Administrator
Administrator
avatar

Broj poruka : 291
Godina : 25
Datum upisa : 29.03.2007

PočaljiNaslov: Re: Informacije: Sedma od Devet   Čet Mar 29, 2007 8:08 pm

Moralni konflikti

2374. godine Voyager je spasio pripadnika Vrste 8472 kojega su lovili hirogenski lovci. Janeway je htjela biće vratiti u fluidni svemir, a Hirogenci su ga željeli uhvatiti i ubiti. Prijetili su da će uništiti Voyager ako im ne predaju biće. Sedma je zaključila da biće treba predati Hirogencima, da bi se zaštitio Voyager, ali se Janeway s njom nije složila jer nije mislila da je u redu žrtvovati nekoga za vlastite interese. Sedma je odbila otvoriti singularnost u fluidni svemir, pa ju je Janeway poslala u pritvor u skladište. Doktor je trebao nanosonde kako bi mogao izliječiti biće, pa je Sedmoj naređeno da preda Doktoru nanosonde. Tada se Hirogenac probio iz bolnice i napao biće. Sedma je teleportirala Hirogenca i biće na hirogenski brod, koji je odmah otišao. Janeway nije bila zadovoljna njezinim postupkom pa joj je zabranila neke privilegije, dok ne dokaže da joj se može vjerovati. Sedma je vjerovala da je kažnjena zato jer je istaknula svoju individualnost i osobna uvjerenja.

Kad je Voyager naišao na molekule omega, Sedma je njima bila posebno zadivljena, jer je Borg nekoliko puta pokušao stabilizirati molekule, ali nije uspio. Vjerovala je da su one ključ savršenstva, pa je koristila borgovske metode kako bi ih stabilizirala. Međutim, kapetanica Janeway je to smatrala prerizičnim, pa je naredila da budu uništene. Molekule su se spontano stabilizirale prije nego što ih je Voyager uništio. Sedma je ovom događaju svjedočila i iskusila jedan od svojih prvih duhovnih trenutaka.

2375. godine Voyager je počela napadati vrsta zvana Hazari. Skupina tuđinaca, zvana trust mozgova, ponudila je Voyageru pomoć da pobijede Hazare, a zauzvrat su željeli Sedmu zbog svoje jedinstvenosti i potencijalnog doprinosa njihovoj grupi. Kurros, jedan od pripadnika trusta mozgova, govorio je o Sedminoj želji za savršenstvom koju bi uvelike ostvarila ako se pridruži njima, što je ona odbila. U kasnijim je istragama otkriveno da je Kurros unajmio Hazare da napadaju Voyager, kako bi uzeo Sedmu. Posada je sa Hazarima razvila plan u kojem se Sedma dobrovoljno pridružila trustu mozgova. Kad je dospjela na njihov brod, počela ga je onesposobljavati, što je Kurros osujetio i prisilio Sedmu da se telepatski poveže sa trustom mozgova. Preopteretila je računalnu mrežu broda kad se povezala telepatski, što je omelo funkcije cijelog broda. Sedma se vratila na Voyager, a brod trusta mozgova je napala hazarska eskadrila.

2376. godine Voyager se spojio na Markonijsku postaju. Tamo je Sedma susrela grupu bivših radilica, s kojima je bila prije 8 godina kada se kugla srušila na jedan planet u Delti. Radilice su se uspjele odvojiti od kolektiva, ali su ostale međusobno povezane, zbog modifikacija koje je na njima Sedma napravila prije 8 godina. Napali su Sedmu zbog toga što im je napravila, ali ih je zaustavilo osiguranje Voyagera. Sedma se kasnije dobrovoljno spojila sa radilicama da im vrati sjećanja na pad na planet. Kada je veza prekinuta, radilice više nisu imale zajedničke misli, međutim pale su u komu osim Sedme. Trebalo im je izvaditi moždane usatke, ali bi onda imale samo jedan mjesec života. Mogle su biti spašene da ih je Borg ponovno asimilirao, ali je Sedma odlučila (budući da su bile u komi) da je kratak život pojedinca vrjedniji od života radilice, pa je naredila Doktoru da izvadi usatke. Radilice su još uvijek bile uzrujane zbog odluke koju je Sedma napravila prije 8 godina, ali su razumjele njezine razloge i bile su zahvalne na njihovoj, iako kratkoj, novostečenoj slobodi.

Iste godine, Sedma je bila dio tima koji je otkrio i oživio rasu Vadvauraca, koji su bili u stazi već 900 godina. Sedma je bila uzbuđena zbog toga što je pomogla ponovnoj izgradnji civilizacije, pa je to smatrala iskupljenjem za mnoga bića koja je asimilirala dok je bila dio Kolektiva. Zajedno je radila sa Vadvaurcima u potrazi za njihovim novim domom. Kasnije se ispostavilo da su Vadvaurci ratoborni i neprijateljski, što bi dovelo regiju u kojoj žive u veliku opasnost. Sedma je bila uzrujana zato što će njezina namjera da pomogne možda uzrokovati daljnje patnje.

Kada je posada Voyagera imala dopust, Sedmu i ozlijeđenog Tuvoka je na zadatku zarobio Penk, Norkadijanac koji je bio organizator hrvačkog sporta Tsunkatsea. Sedma je zbog toga bila prisiljena boriti se u ringu. Nakon borbe, Tuvok joj se zahvalio jer se borila umjesto njega. Sedma mu je odgovorila da je pobijedila samo zato što je izgubila kontrolu, te nije suzdržala agresivnost. Zabrinula se da su tri godine, koje je provela pokušavajući vratiti svoju ljudskost, izgubljene u tom ringu. Tuvok joj je rekao da njezin osjećaj krivnje, srama i žaljenja potvrđuje njezinu ljudskost.


Utjecaj na Borga

Prilikom teleportacije sa zadatka, kvar je uzrokovao dospijeće Sedminih nanosondi na Doktorov holoemiter. Nanosonde su ubrzo asimilirale tehnologiju 29. stoljeća, i iskoristile genetski materijal zastavnika Mulcaheya, koji se teleportirao sa njima. Ubrzo se u komori za dozrijevanje razvila radilica, kojoj je emiter bio moždano središte. Sedma ga je dobila pod svoj nadzor i učila ga da bude individualan, pa si je čak i dao ime Jedan. Ipak, želio je naučiti više o Borgu, što Sedma nije htjela. Pokušaji da Borg ne otkrije postojanje jednog su propali, a njegovi pokušaji da poboljša Voyagerovo oružje nisu bili dovoljno učinkoviti. Teleportirao se na borgovsku kuglu i uništio ju. Zahvaljujući svojim štitovima preživio je eksploziju, ali je bio teško oštećen. Doktor ga je htio izliječiti, ali mu on to nije dopustio, jer je zaključio da će Voyager biti u opasnosti od Borga dok je on na životu, te se zato žrtvovao. Sedma je za njim žalila kao da je izgubila vlastitog sina.

Voyager je otkrio oštećenu borgovsku kuglu, pa je kapetanica Janeway razradila plan kojim bi posada napala kuglu i ukrala transwarp zavojnicu. Borgovska kraljica je stupila u vezu sa Sedmom i rekla joj je da je kugla zamka i da će asimilirati Voyager, ako se ona ne vrati Kolektivu. Sedma se složila, ali je saznala da ju je Kolektiv namjerno pustio, kako bi saznao više o ljudima i lakše asimilirao čovječanstvo. Kad je dospjela na kuglu i došla do kraljice, opirala se njezinim zahtjevima da ju se asimilira. Nakon razrađene operacije, posada Voyagera ju je oslobodila od Kolektiva.

Kasne 2376. otkrila je da je jedna od rijetkih radilica sa genetskom mutacijom, što joj je omogućivalo da ima svoju individualnost u nestvarnoj okolini nazvanoj unimatrica 0, za vrijeme regeneracije. Sada kada je oslobođena iz Kolektiva, ponovno je došla u kontakt s unimatricom 0. Ostale radilice u unimatrici su zatražile pomoć od Sedme, jer je borgovska kraljica bila nadomak otkrića tih radilica. Sa Voyagerovom pomoći, radilice su stekle sposobnost da zadrže svoju individualnost izvan unimatrice 0. Zbog toga su imale priliku suprotstaviti se Kolektivu, što je uvuklo Kolektiv u građanski rat.


Krize identiteta

Kada su Hirogenci 2374. godine zauzeli Voyager i koristili posadu kao glumce u holodeku, Sedma je imala identitet gospođice de Neuf u holografskoj simulaciji francuskog pokreta otpora. Doktor je uspio prilagoditi njezine usatke i vratio joj je pravi identitet, bez znanja Hirogenaca. Radila je zajedno sa Doktorom i Harryjem na protuudaru protiv Hirogenaca i vraćanju identiteta ostatku posade. Kasnije je razvila fotonsku granatu koja je u području eksplozije onemogućavala rad holoemitera. To je omogućilo Janeway da porazi vođu Hirogenaca i vrati kontrolu nad Voyagerom.

2375. Voyager je pronašao borgovski vinkulum, koji je vrsta 6339 zarazila računalnim virusom. Zbog toga je Sedma bila pogođena multipersonalnim poremećajem. Bila je zahvaćena osobnošću nekoliko časnika Zvjezdane Flote, klingonskog ratnika, vulkanskog službenika, krenimskog znanstvenika, ferengijskog trgovca, žene koja je tražila sina na USS Melbourneu za vrijeme bitke kod Wolfa 359 i uplašenog djeteta. Otkriveno je da su to bile osobnosti osoba koje je Sedma asimilirala, i postalo je jasno da su kvarovi u njezinim usatcima, te je to baš bio rezultat koji je vrsta 6339 htjela prenijeti i na ostatak Kolektiva. Osobnosti su počele preuzimati Sedminu osobnost, koja je bila izgubljena. Tuvok je sa Sedmom napravio vulkanski spoj umova i uspio izvući njezinu osobnost na površinu, a kasnije je vinkulum deaktiviran.


2377. godine posada Voyagera je bila prisiljena napustiti brod nakon što je naletio na potprostornu minu. Bili su ozračeni tetrionskim zračenjem, pa su otišli na obližnji planet gdje su ih prihvatili Kvarci. Kvarci su im promijenili identitete kako bi posada mislila da je oduvijek živjela na tom planetu, a razlog je bio taj što je na planetu nedostajalo radne snage u industrijskim postrojenjima. Jedino su Chakotay, Harry i Neelix izbjegli tu sudbinu jer su bili na zadatku. Sedma je na planetu počela koristiti svoje pravo ime, Annika Hansen, a radila je kao nadzornica u elektrani gdje su iz posade još radili i Janeway, Tuvok i B'Elanna. Posao joj je savršeno pristajao zbog njezine želje za savršenošću. Zatomljivanje identiteta na Tuvoku nije posve uspjelo, pa se počeo sjećati svoga prijašnjeg života i Sedme. Izveo je na njoj spoj umova, i ona se djelomično sjetila boravka na Voyageru i prijašnjeg, kao radilica. Pošto se nadiranje sjećanja nastavilo, Annika je istraživala zapise o Tuvoku. Vjerovala je tu da postoji veza između nestanka B'Elanne, koju su spasili Chakotay i Neelix. Kasnije je saznala da je Tuvok pročitao dokumente većine posade Voyagera, uključujući Janeway, B'Elanne i sebe. To ju je dovelo u sumnju zbog toga što se mnogo radnika iste vrste zaposlilo isti dan, što nije bilo uobičajeno za vrijeme nedostatka radne snage. Isto tako su svi bili odvedeni na Odjel za neuropatologiju, iako se nitko od njih toga nije sjećao. Njezine sumnje su zanemarene i objašnjene kao epidemija sindroma disforije. Annika time nije bila zaustavljena, nego je pošla do Odjela za neuropatologiju, kako bi mogla dobiti pristup računalnom sustavu. Iz navedenih podataka je otkrila da je epidemija sindroma disforije zapravo prikrivanje koje je smislio kvarski doktor Kadan, kako bi sakrio činjenicu da je posada Voyagera oteta. To je potvrdilo priču koju je Chakotay ispričao Janeway, pa su Annika i kvarski inspektor Yerid spriječili Kadana da brisanje pamćenja primjeni na Chakotayu i Tuvoku. Annika je uspjela spriječiti Kadana, a sva posada Voyagera se vratila na brod. Doktor je cijeloj posadi uspio vratiti stara sjećanja.

Osobni razvitak

Iako je počela prihvaćati svoju ljudskost, Sedma još uvijek nije bila spremna vratiti se u kvadrant Alfa, a kada bi se pokazale prilike, bila je oprečna prema njima. Njezino odbijanje se u jednom slučaju pokazalo spasonosnim za Voyager, kada je brod skoro progutao bioplazmatski organizam, znan kao telepatska biljka mesožderka. Sedma je bila jedina na koju nije utjecala mesožderkina iluzija o crvotočini koja vodi u kvadrant Alfa. Unatoč pokušaju posade da ju smjesti u stazu, udružila se sa Doktorom i tuđincem Quataijem, te su oni zajedno spasili Voyager od propasti.

Isprva je Sedma smatrala holodek besmislenom zabavom koja je ispunjavala ljudsku želju za maštanjem. Neko je vrijeme provodila u Janewayinom programu Leonarda da Vincija, ali je zaključila da je to gubljenje vremena. Kasnije je ipak posjetila mnoge Tomove programe, uključujući 'Pustolovine kapetana Protona', gdje je igrala ulogu Constance Goodheart. Zaključila je da je program frivolan, i brzo je onesposobila Sotonskog robota, ne prihvaćajući radnju programa. 2376. je posjetila holoprogram Fair Haven. U programu je razgovarala sa hololikovima i te je prihvatila osnovnu ideju programa. 2377. su ona i Doktor u holodeku pogledali film 'Napad ljudi-jastoga' u kinu Palace Theater. Iste je godine i sama stvorila holografsku simulaciju Voyagera, kako bi poboljšala svoju sociološku integraciju. U programu nije imala usatke, imala je odoru znanstvenog odjela i vlastitu kabinu. U programu je bila u romantičnoj vezi sa holo-Chakotayem. Toliko je često sudjelovala u programu, da je počela zanemarivati svoje dužnosti na Voyageru.


Odnosi

Nakon oslobođenja iz Kolektiva, Sedma je zadržala većinu svoje osobnosti radilice. Bila je hladna prema posadi i često nije poštovala Janewayine zapovijedi, kad je mislila da su netočne. Kako je vrijeme prolazilo, ona je postupno uspostavljala blizak odnos sa svima, a posebno sa Doktorom, Tuvokom i Janeway.

Dok je bila dio Kolektiva, Sedma je u svome umu imala milijarde glasova iz kolektiva. Kada je otišla iz Kolektiva, osjećala se usamljeno. To je najviše došlo do izražaja kada su Sedma i Doktor nadzirali Voyager kad je prolazio kroz radioaktivnu maglicu klase Mutara, a posada je bila u kriostazi. Nakon što se Doktor isključio, morala je sama nadzirati brod. Usatci su joj se počeli kvariti, pa je imala priviđenja tuđinca Trajisa Lo-Tarika i posade Voyagera, za što je bilo krivo zračenje maglice. Uspješno je ignorirala iluzije i uspjela je spasiti posadu kada su se sustavi broda počeli kvariti zbog radijacije maglice. Nakon tog iskustva Sedma se prvi put pridružila društvu u kuhinji.


Obitelj i prijatelji

Sedma je često čitala dnevnike i zapise svojih roditelja sa misije na Ravenu, jer je to bilo jedino što joj je ostalo od roditelja. Kada je bila namamljena u Kolektiv, na kraljičinom brodu je susrela svog asimiliranog oca, koji je sigurno poginuo kada je kraljičin brod uništen. Jedan od Sedminih predaka je bio Sven Hansen, nagrađivani boksač iz 22. stoljeća.

Kada je 2377. uspostavljena vizualno-auditivna komunikacija sa kvadrantom Alfa, Sedma je slušala razgovore koje je posada vodila sa svojim obiteljima. Dvoumila se da se javi svojoj teti, ali je nakon slušanja razgovora posade i voljenih iz Alfe, ipak odlučila nazvati tetu. Irene je bila presretna što joj se Sedma javila, ali je Sedmoj bilo malo neugodno jer ju je Irene zvala Annika.

Kathryn Janeway

Kapetanica Janeway je odlučila posve odvojiti Sedmu od Kolektiva. Pomogla joj je da u vraćanju ljudskosti, pokušavajući ju podsjetiti na sjećanja kada je bila Annika Hansen. Podučavala ju je i umjetnosti, kako bi razvijala što više ljudskih strana. Kada je Voyager susreo Dauntless, Sedma je kapetanici priznala da joj je zahvalna na tome što joj je vratila individualnost i da se ne bi željela vratiti u Kolektiv, iako je isprva htjela ostati u Delti a ne vratiti se u Alfu.

2375. Sedma je pomogla Doktoru da vrati svoja sjećanja na zastavnicu Ahni Jetal, jer je Janeway sjećanje na nju izbrisala zbog toga što je Doktor bio u etičkoj dvojbi. Kapetanica je još jedanput to htjela učiniti, ali Sedma je bila zabrinuta, jer se Doktoru uskraćivala individualnost.

B'Elanna Torres

B'Elanna nije vjerovala Sedmoj, pa je nekoliko puta došlo do ispada između njih dvije. Vjerovala je da je Sedma hladna, nepristojna i da se ponašala prema posadi kao prema radilicama. Rekla je Chakotayu da neće biti odgovorna ako se njih dvije potuku. Sedma je proučavala odnose i druženje B'Elanne i Toma u njihovoj vezi.

Tijekom 2377. više su se slagale. Kada se Sedmoj oštetilo moždano čvorište, B'Elanna ju je tješila govoreći joj da je učinila velike doprinose posadi i Voyageru. B'Elanna i Sedma su razgovarale o Tomu prije vjenčanja, pa joj je Sedma predložila da sudjeluje u onome što Tom voli kako bi im se veza poboljšala. Zato je B'Elanna odlučila sudjelovati zajedno sa Tomom u antarijanskoj međuzvjezdanoj utrci.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://wolfwarriors.niceboard.com
Gigatino
Administrator
Administrator
avatar

Broj poruka : 291
Godina : 25
Datum upisa : 29.03.2007

PočaljiNaslov: Re: Informacije: Sedma od Devet   Čet Mar 29, 2007 8:10 pm

Naomi Wildman

Naomi je bila zadivljena Sedmom i često ju je slijedila. Sedmoj je to smetalo, i nije željela Naomi podučavati borgovskim oznakama vrsta. Kada je Sedma imala multipersonalni poremećaj, jedna od osobina koja ju je zaokupila bilo je malo dijete. Naomi je bila oduševljena što je Sedma tada htjela sa njom igrati kadis-kot. Nakon rješavanja krize, Sedma je odlučila podučavati Naomi u astrometrici, dajući joj zvjezdane karte i neke vrste na proučavanje. Njih dvije su postale prijateljice i često su zajedno ručale i igrale kadis-kot.


Surogatsko majčinstvo

2376. Sedma je postala privremena majka grupi djece koju je Voyager otkrio na napuštenoj borgovskoj kocki. Brinula se za Icheba, Mezoti, Rebija i Azana, sve dok njih Rebi i Azan, zajedno sa Mezoti koja im se pridružila, nisu otišli živjeti na svoj matični planet. Sedma je bila izmorena u prvotnim pokušajima odgajanja djece. Napravila im je raspored dužnosti, a ako ih ne bi ispunjavali, slijedile su stroge kazne. Djeca su se protiv toga pobunila, a Sedma je rekla Chakotayu da se više ne želi brinuti za njih. On joj je pomogao da shvati da djecu treba odgajati spontano. Njezini napori su se znatno smanjili kada je počela primjenjivati takav odgoj.

Icheb

Kada je Icheb otkrio da je genetički proizveden kao oružje protiv Borga ostao je na Voyageru, a on i Sedma su se sprijateljili. Icheb je izrazio želju da završi Akademiju, i nadao se da će Sedma nagovoriti kapetanicu da ga Tuvok poduči osnovnom znanju. Icheb je donirao svoje moždano čvorište kada je zatajivanje Sedminog ugrozilo njezin život. Isprva je odbila donaciju, stavljajući njegovu sigurnost iznad svoje, iako je istraživanje pokazalo da će on preživjeti gubitak čvorišta dok ona ne bi preživjela.


Ljubav

Harrya je Sedma fizički privukla kada je došla na Voyager. Pogrešno je protumačila njegovo ponašanje, pa ga je otvoreno pitala želi li se ''kopulirati'', što ga je osramotilo. Ta je privlačnost bila bolno očita i ostatku posade.

Sedma je pod Doktorovom podukom 2375. prvi put pokušala iskusiti ljubav. Za spoj je izabrala Williama Chapmana, jer je utvrdila da njih dvoje imaju mnogo zajedničkih interesa. Međutim, Sedmina izravnost je bila preočita za Chapmana, pa je sastanak završio loše jer je Sedma istegnula ligament na Chapmanovoj ruci.

Axum

2377. Sedma je otkrila da Borg programira usatke radilica da se automatski isključe u trenutku kada radilica doživi jake emocije, što radilicu ubija. Doktor je rekao Sedmoj da joj može izvaditi taj usadak, ali je ona odbila. 2378. se predomislila, pa joj ga je Doktor izvadio.

Kada je Sedma pomagala radilicama u unimatrici 0 družila se sa Axumom, s kojim je imala ljubavnu vezu kada je boravila u unimatrici 0 dok je još bila radilica. Veza je ponovno oživjela, što je Sedmu ohrabrilo da spasi unimatricu 0. Međutim, Axum se fizički nalazio na borgovskom izvidničkom brodu blizu granice sa fluidnim svemirom u kvadrantu Beta, pa Sedma nije mogla sa njim kontaktirati nakon što je unimatrica 0 uništena.

Doktor

Doktor je bio zadužen za vađenje usadaka iz Sedminog tijela, a Sedma je svaki tjedan dolazila na preglede usadaka. Zadao si je i zadatak da poduči Sedmu pristojnom ponašanju. Kasnije je napravio holosimulaciju Voyagera kako bi Sedma vježbala da joj bude ugodno i zabavno na okupljanjima posade.

Doktor je ohrabrivao Sedmu da ima ljubavnu vezu, podučavajući ju o izlascima i spojevima. Otkrio je i da dobro pjeva, pa su vježbali i pjevanje. Tom mu je rekao da Sedma neće završiti spoj bez neke nezgode, te su se čak i okladili na ishod. Iako je njezin spoj sa Chapmanom loše završio, pridružio joj se Doktor i ona je nazdravila individualnosti. Međutim, bila je povrijeđena saznavši da je svrha spoja bila Doktorova oklada sa Tomom. Doktor se zaljubio u Sedmu, ali joj to nije htio priznati. Pokušao joj se ispričati, ali je ona njemu došla prva i rekla mu da više ne treba ljubavne lekcije, jer na brodu nema prikladnih partnera. Doktor je bio jako razočaran što Sedma nije shvatila njegove osjećaje.

2376. posada USS Equinoxa je otela Doktora i Sedmu, i isključila Doktorove moralne potprograme, kako bi Doktor iz Sedminih moždanih usadaka izvukao kodove koji aktiviraju Equinoxovu warp jezgru. Sedma bi zbog toga ostala mentalno oštećena. Doktor je skoro počeo zadatak, ali ga je zaustavio kapetan Ransom. Nakon povratka moralnih potprograma, ispričao se Sedmoj ali ona mu to nije ni zamjerila.

Dok su 2377. Sedma, Harry i Doktor bili na istraživanju u Delta Flyeru zarobili su ih Lokirimi, vrsta koja progoni holograme, jer su se hologrami pobunili protiv njihove vlasti. Da bi zaštitila Doktora, Sedma je njegov program prebacila u moždani usadak, tako da ga Lokirimi ne bi dekompilirali. Doktor je preuzeo nadzor nad Sedminim motornim sposobnostima i bio je zarobljen u njezinu tijelu. Doktor je pokušao pobjeći, tako da je zaveo lokirimskog kapetana Raneka, pri čemu je iskusio novi osjećaj okusa. Sedma se kasnije nije osjećala dobro, jer joj je Doktor nanio šok zbog puno jela. Ranek je pozvao Sedmu na most kako bi ju zaveo. Doktor je na mostu vidio zapovjedne kodove, ali ga je Ranek pokušao poljubiti, pa mu je dao pljusku. Sedma je bila ljuta jer ju je Doktor iskorištavao, ali ju je Doktor prekorio i rekao joj da ne uživa dovoljno u osjećajima i mogućnostima koje ima. Doktor se ponovno prebacio u Sedmino tijelo i zamolio Raneka za drugi spoj, kako bi mogao poslati signal u pomoć Voyageru. Doktor je onesposobio Raneka i poslao signal Voyageru. Kada ih je Voyager oslobodio, Sedma je odlučila poslušati Doktorov savjet i probala različite vrste hrane, a njemu je opisivala kakav je okus.

Kada je 2378. Doktor mislio da će mu se program dekompilirati i da će umrijeti, napokon je priznao Sedmoj da ju voli. Pošto je ipak preživio, bilo mu je neugodno. Odustao je od Sedme kada je saznao da hoda sa Chakotayem.

Chakotay

Kao i većina posade, i Chakotay ispočetka nije vjerovao Sedmoj. Baš se i nije složio sa kapetanicom, kada je odlučila da Sedma nadzire brod tijekom prolaska kroz radioaktivnu maglicu.

Chakotaya je zanimala rana povijest istraživanja svemira, a 2376. mu se pružila prilika da istraži modul Ares IV, što ga je Voyager pronašao u gravitonskoj elipsi. Sedma je odlazak u elipsu po modul smatrala opasnim, a bila je u pravu kada je Delta Flyer ostao onesposobljen u elipsi. Bila je uzrujana, ali joj se raspoloženje popravilo kada je otišla na modul po komponentu koja im je trebala da poprave Delta Flyer. Chakotay joj je poručio da iz modulovog računala snimi koliko god je moguće podataka. Sedma je tijelo poručnika Aresa IV, Johna Kellya, teleportirala na Flyer i održala je počasni govor na Kellyjevu pogrebu na Voyageru.

2377. Sedma je razmatrala o ljubavnoj vezi sa Chakotayem. U njezinoj holosimulaciji Voyagera, Chakotay je bio njezin dečko, a ona je s njim imala spojeve. Pošto je dosegnula granicu osjećaja, onesvijestila se, ali joj je bilo neugodno kada joj je Doktor pritekao u pomoć i saznao za simulaciju. Sedma je odabrala da neće da joj Doktor izvadi usatke. Nakon par mjeseci Sedma se odlučila na operaciju, a Doktor je usatke uspio izvaditi samo jednom operacijom, jer je predvidio Sedminu želju. Nakon što su željeni usatci izvađeni, Sedma je započela vezu sa pravim Chakotayem, i njih dvoje su 2378. počeli zajedno hodati. Neelix je davao Sedmoj zamisli za spojeve sa Chakotayem.
Alternativne linije i događaji.

Kapetan Braxton sa USS Relativityja se iz 29. stoljeća vratio u 2371. godinu, i na Voyager ugradio temporalni razornik koji ga je trebao uništiti. Posada Relativityja je unovačila Sedmu iz 2375. kako bi im pomogla naći razornik pomoću svoga očnog usatka. Sedma je promijenjena da izgleda kao čovjek i dana joj je Flotina plava odora. Poslana je u nekoliko vremenskih perioda kako bi zaustavila Braxtona. Na nesreću, učinci putovanja kroz vrijeme su bili kobni, pa je Sedma umrla dva puta prije nego što bi uhvatila Braxtona. U kasnijim pokušajima Sedma je kontaminirala vremensku liniju u 2371. i 2375. godini. Međutim, Janeway se isto umiješala i uhvatila Braxtona prije nego je postavio razornik na brod. Sedma i Janeway su reintegrirane i vraćene u 2375. i obećale su da nikom neće o tome pričati.

U alternativnoj liniji u godini pakla, Sedma je razvila temporalne štitove koji su zaštitili Voyager od krenimskih temporalnih torpeda. Štit je bio neprobojan kada je otkrila točnu frekvenciju faze na temporalnom torpedu što se zaglavio u Voyagerovom trupu. Torpedo je nedugo zatim eksplodirao. Sedmoj nije bilo ništa, ali je Tuvok oslijepio. Zbog toga mu je pomagala u mnogim dnevnim zadacima. Kada je većini posade naređeno da napusti brod, Sedma je bila jedna od posade koja je ostala. Kada je Voyager sa nekoliko vrsta sklopio savez protiv Krenima, Sedma je pomogla ugrađivanje temporalnog štita na mavasijske brodove. Kada se Voyager zabio u krenimski vremenski brod i uništio ga, linija je vraćena u normalu, a nestali su i svi događaji koji su ukazivali na postojanje krenimskog vremenskog broda.

Kada je 2375. Voyager iskoristio kvantno-mlazni pogon, u putanji se dogodila greška i brod se srušio na ledeni planet na granici Alfe i Bete. Harry i Chakotay su jedini preživjeli jer su išli u Delta Flyeru ispred Voyagera, i uspjeli su se vratiti kući. 15 godina su tražili Voyager. Kad su ga pronašli, uz pomoć Doktora su upotrijebili borgovski interpleksni odašiljač kako bi Sedmoj poslali korekcije putanje prije pada Voyagera. Prvi pokušaj ispravka nije uspio, ali kad je Harry poslao drugi ispravak, Sedma ga je unijela u računalo pa je Voyager neoštećen ispao iz kvantno-mlaznog pogona.

U alternativnoj liniji koju je promijenila admiralica Janeway, Chakotay i Sedma su se 2380-ih vjenčali na Voyageru. Međutim, Sedma je poginula na misiji prije povratka Voyagera kući, a Janeway je sebe krivila za njezinu smrt. To je bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Voyager vratila kući 2378. godine.


Jeri Ryan

Jeri Ryan je rođena u Munchenu 22. veljače 1968. godine, kao Jeri Lynn Zimmerman. Njezin otac, koji joj je dao ime, služio je u vojsci pa je Jeri veći dio djetinjstva provela u vojnim bazama po Njemačkoj i SAD-u. Kada je navršila 11 godina, obitelj se za stalno naselila u Panducahu, Kentucky.

Završila je srednju školu Loan Oak 1986., pa je otišla studirati u sveučilište Northwestern u Chicagu, gdje se počela baviti kazalištem. 1990. je osvojila četvrto mjesto u natjecanju za miss SAD-a.

15. lipnja 1991. udala se za Jacka Ryana, a 1995. su dobili dijete Alexa. 1999. su se rastali, a Alex je pripao Jeri.

8. veljače 2005. ona i njezin dečko Francuz Christophe Eme su otvorili restoran ''Ortolan'' u Los Angelesu.

Osim u Zvjezdanim stazama, Jeri se pojavila u nekoliko filmova i serija. Tijekom 90-ih pojavila se u nekoliko filmova, uključujući ''In the Line of Duty: Ambush in Waco''. Bila je jedna od glavnih glumaca u filmovima ''Men Cry Bullets'' i ''The Last Man''. Imala je i malu ulogu u filmu ''Dracula: 2000''. 2004. glumila je u filmu ''Down with Love''.

Prije nego se pridružila Voyageru 1997., Jeri je glumila u NBC-jevoj SF seriji ''Dark Skies''. Međutim, serija je imala snimljenu samo jednu sezonu, čije je snimanje završilo nedugo nakon priključenja Voyageru. Glumila je i četiri sezone u seriji "Boston Public", nakon završetka Voyagera.

Jeri trenutno igra ulogu u seriji ''The O.C.'', od epizode ''The Aftermath'', koja je prvi put prikazana 8. rujna 2005. godine.


Kronologija ukratko

2356. - Asimilirana od strane Borga, dobiva oznaku 7 od 9, tercijarni dodatak unimatrice 01. Annika i njeni roditelji su vjerojatno prvi asimilirani ljudi. Asimilacija se dogodila tijekom istaživačke misije Hansenovih, koji su u brodu Raven pratili Borgovsku kocku i prikupljali podatke. Olupinu Ravena i podatke koje su Hanseni prikupili pronašao je Voyager 2374. godine na mjesecu klase M u delta kvadrantu
2368. - Borgovski brod na kojem je bila srušio se na planet klase M. Radilice iz njene unimatrice počinju se sjećati svojih života prije asimilacije, ali Sedma koja je skoro oduvijek radilica ih u panici povezuje u privremenu matricu dok se ponovno ne integriraju u kolektiv
2374. - Nakon propalog saveza Voyagera i Borga protiv svoje volje ostaje na Voyageru Nastaju problemi zbog Sedmina zahtijevanja da se vrati u Kolektiv, no uskoro ona prihvaća stanje te se nastavlja razvijati kao individualno biće. Uskoro Sedma postaje vrijedan dodatak posadi Voyagera te započinje rad na usavršavanju astrometrijskog laboratorija na Voyageru
2375. - Od borgovske Kraljice doznaje da je namjerno puštena iz Kolektiva kako bi asimilirala podatke o čovječanstvu, no ona odbija suradnju s Borgom
2375. - Regrutirana je od strane posade vremenskog broda Relativity, kako bi pronašla sabotera koji je postavio opasan uređaj na Voyager još 2371. Iste godine nakon susreta sa oštećenim borgovskim vinkulumom razvija poremećaj višestrukih ličnosti koji je uskoro izliječen
2376. - Pronalazi tijelo Johna Kellya, astronauta koji je 2032. nestao u gravitonskoj elipsi
2377. - Pomaže u oslobođenju članova unimatrice 0 i tako započinje svojevrstan pokret otpora unutar Borga
2378. - Vraća se u alfa kvadrant
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://wolfwarriors.niceboard.com
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Informacije: Sedma od Devet   

Nazad na vrh Ići dole
 
Informacije: Sedma od Devet
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
.::Wolf Warriors Forum::. :: Igrice :: Star Trek-
Skoči na: